Producten en Diensten

Een overzicht van ons aanbod van producten en diensten. Contacteer ons voor meer informatie.


SunStar solar collector pool heating

Zonnecollectoren SunStar

Het installeren van SunStar® zonnecollectoren heeft enkel voordelen:
 • een watertemperatuur tot 10°C warmer dan een onverwarmd zwembad of zwemvijver
 • verlengt uw zwemseizoen met enkele maanden per jaar
 • geen extra verwarmingskosten, het terug verdienen van de kostprijs van dit systeem gebeurt op korte termijn
 • zelfs rendement zonder zon: daglicht en diffusiewarmte zijn voldoende om het zwembadwater aanzienlijk te verwarmen
 • eens geïnstalleerd is er geen onderhoud en dus ook geen verdere kosten
 • Collectoren uit polypropyleen: een polymeer dat niet degenereert, noch door uv-straling, noch door zwembadchemicaliën.
 • 10 jaar garantie (onder voorwaarden)

Collectoren zijn beschikbaar in lengtes van 3,2m en 2,3m telkens met een breedte van 1,25m. Liefst 499m of 359m buisjes per collector zonder drukverlies! Operationeel gewicht is slechts 5,3kg per m² en plaatsing zonder dak doorboringen. Aantal collectoren is afhankelijk van hoeveelheid water dat moet verwarmd worden, verwachtingspatroon en beschikbare plaats. Contacteer ons voor meer informatie!


Zonnecollectoren Ecospark

De EcoSpark collector is niet enkel uniek in onze sector maar geeft zwembadverwarming op zonne-energie een nieuwe dimensie. Deze innovatieve collector is vergelijkbaar met de SunStar collector maar bij EcoSpark zit elk buisje afzonderlijk in een polycarbonaat behuizing. Met deze technologie geeft de collector nog meer rendement door het 'greenhouse' of serre effect. Omdat het rendement per m² groter is dan eender welke andere collector kan je op eventueel minder beschikbare dakoppervlakte toch voldoende rendement behalen om het zwembad of zwemvijver voldoende te verwarmen.

De unieke kenmerken en afmetingen zijn identiek als deze van SunStar maar hebben een significant hogere opbrengst. Vraag ons gerust voor meer informatie, wij bekijken steeds project per project welke collector voor u het meest geschikt is. EcoSpark brengt traditionele zonnecollectoren naar een nieuw tijdperk.

EcoSpark solar panels pool heating

sturingen voor verwarming zwembad en vijver

Sturingen

Bij de Hayward Goldline automatisatie geeft u een gewenste temperatuur in en de sturing doet de rest. Zeer nauwkeurige processor gestuurde automatisatie die zowel de automatische 3-wegkraan bedient als eventueel de filter- of energiezuinige boosterpomp of vijverpomp. Afhankelijk van uw technische installatie of wensen kan u kiezen voor het ene of het andere.

Door 2 sensoren is er een constante meting tussen de temperatuur van het zwembad of zwemvijver en de temperatuur bij de collectoren.

Van zodra er rendement is en de gewenste temperatuur in zwembad of zwemvijver nog niet is bereikt gaat het water door de collectoren stromen. Van zodra er geen rendement is of de gewenste watertemperatuur is bereikt zal het water niet door de collectoren stromen.

In het begin van het seizoen stelt u de gewenste temperatuur in, de sturing doet de rest zonder dat u nog omkijken heeft naar het systeem. Dit is een volledig geautomatiseerde verwarming en u kunt genieten van een verwarmd zwembad of verwarmde zwemvijver.


Gecombineerd systeem

U kan de zonnecollectoren desgewenst combineren met een al dan niet geïnstalleerde warmtepomp of warmtewisselaar.

Bij normale weersomstandigheden gaat u in onze regio tot 80% of meer besparen op het energieverbruik van warmtepomp of -wisselaar welke anders nodig is om zwembad of zwemvijver te verwarmen. Het systeem wordt zodanig geïntegreerd dat de zonnecollectoren het eerste verwarmingssysteem worden en de warmtepomp of warmtewisselaar slechts uitzonderlijk moet bij-verwarmen. U gaat hierdoor hoge energiekosten uitsparen. De warmtepomp of warmtewisselaar gaat het water niet meer moeten verwarmen ofwel functioneren aan een hoger rendement (COP).

De jaarlijkse repetitieve verwarmingskost van zwembad of zwemvijver wordt veelal onderschat. Niet verwarmen is overwegend geen optie. SunStar of EcoSpark collectoren gaan u een zodanige besparing opleveren dat ons systeem zich terugbetaalt op korte termijn.

warmtepompen, warmtewisselaars

warmtepompen, filters, rolluiksystemen

Gamma zwembadcomponenten

Allpool is distributeur Benelux voor SunStar en EcoSpark zonnecollectoren. Ecologische verwarming op zonne-energie dragen wij een warm hart toe maar verwarming van zwembaden en zwemvijvers is onze focus.

 • Ook kwalitatieve warmtepompen ontbreken niet in ons gamma.

Met onze jarenlange ervaring en opgebouwde kennis helpen wij u ook graag met ander zwembadmateriaal.

 • Filters, filterpompen al dan niet met variabele snelheid om energie te besparen en laag geluidsniveau.
 • Waterbehandeling: doseerapparatuur of zoutelektrolysesystemen met beperkt zoutgebruik.
 • Rolluiksystemen: 85% van het warmteverlies gebeurd via de oppervlakte van het water.

Met andere woorden hebben wij naast onze zonnecollectoren SunStar en EcoSpark ook nog een uitgebreid gamma aan materialen en producten voor uw zwembad.


Allpool bvba

info@allpool.be - +32 499 33 66 80

Allpool bvba

info@allpool.be - +32 499 33 66 80